Який акумулятор краще LiFePO4 або Li-NCM, який акумулятор краще за літій іонний або літій залізо фосфат

Фосфат літію-заліза (LiFePO4) та оксид літій-нікель-марганцю-кобальту (Li-NCM) є членами сімейства літій-іонних акумуляторів. Літій-іонна батарея складається з чотирьох основних частин: катода, анода, електроліту та сепаратора. Тип батареї зазвичай називають на честь її катодного матеріалу, такого як NCM або батарея LFP. Обидва вони стали популярними зараз для сонячної енергії, телекомунікацій, ДБЖ, систем вуличного освітлення, медичних та інших програм. В обох є свої плюси та мінуси.

Переваги LiFePO4 акумулятора:

Безпека

Батарея NCM дуже небезпечна, тоді як батарея LifePO4 не має ризику спалаху чи вибуху.

Стійкість до високих температур:

Батареї LiFePO4 можуть витримувати набагато більші коливання температури, ніж батареї інших хімікатів. Може працювати у широкому діапазоні температур (≤60°C). З іншого боку, високотемпературні характеристики батареї Li-NCM є звичайними (≤45°C).

Термін служби тривалого циклу: Життєвий цикл Li-NCM становить близько 1000, тоді як LifePO4 це 3000+ при 100% DOD.

Гарантія

Чим вищий термін служби, тим вища гарантія на батарею LifePO4 у порівнянні з батареєю Li-NCM. Так що в довгостроковій перспективі акумулятор LifePO4 може бути ідеальним.

Допуск стану повної зарядки

Літій-фосфат більш стійкий до умов повної зарядки і менш схильний до навантажень, ніж інші літій-іонні системи, якщо вони знаходяться під високою напругою протягом тривалого часу.

Енергія, необхідна для виробництва

Виробники батарей LiFePO4 наполягають на тому, що ця батарея потребує меншої кількості енергії для виробництва в порівнянні з батареєю Li-NCM, менший вплив на навколишнє середовище.

Переваги Li-NCM

Висока щільність енергії: В даний час батареї Li-NCM переважні в деяких конкретних програмах, таких як електромобілі, оскільки вони займають менше місця через більш високу щільність енергії. Батарея Li-NCM має більш високу номінальну потужність та щільність енергії в порівнянні з батареєю LifePO4 через більш високу швидкість дифузії літію та рухливість електронів.

Низька ціна

Напруга комірок Li-NCM становить 3,7 В, тоді як LifePO4 становить 3,2 В, тому в акумуляторному блоці потрібно менше комірок Li-NCM для роботи, тому ціна акумуляторного блоку Li-NCM трохи дешевша, ніж LifePO4.

Висновок

Li-NCM є найкращим вибором для таких компактних пристроїв, як дрони, тепловізори, прилади нічного бачення, електроніка, смартфонипланшети, ноутбуки, повербанкиДБЖ для роутерів тощо через високу щільність енергії (пікова в 2 рази вище, ніж LiFePO4), швидкої зарядки (у 2 рази швидше, ніж LiFePO4) та можливості самостійно поміняти акумулятор.

Акумулятори LiFePO4 потребують більш тривалого терміну служби, термостабільності, високої продуктивності широко використовуються в електромобілях, портативних зарядних станціях, сонячних батареях, транспортних засобах для відпочинку, таких як каравани, автобудинки, човни та подібні пристрої.

Портативні зарядні станції купити з гарантією!

0 | 0

Рекомендуємо до прочитання також: